Hem Zonterapi Behandlingar Klienter berättar Kurser Priser Om mig Kontakt

Vad är zonterapi?

FORTS: HÄLSODETEKTIV

När jag ger behandling, upptäcker jag vilka organ eller körtlar som är i obalans. Även ryggens tillstånd har stor betydelse för bra hälsa. Spänningar i ryggen kan ge besvär på olika ställen i kroppen. Det som p. berättar under hälsointervjun är också av stor betydelse, alltifrån sömn, arbetsmiljö, till tidigare operationer m.m.

När blockeringar i organ, körtlar, rygg kommer i balans av behandlingarna, självläker kroppen. Naturligtvis ger jag även olika hälsotips på vad p. själv kan göra för att nå snabbare resultat. Att vara delaktig i läkeprocessen är viktigt.

Ett exempel: En kvinna söker hjälp för röda utslag i ansiktet, acne samt rinnande näsa, alltid snuvig. Hon arbetar med olika kemikalier på en industri och är orolig för denna situation, undrar vad hon är känslig för.

Hon hade tagit starka penicillinkurer i omgångar sista året, men acnen försvann inte. Läkarna visste inte vad orsaken var till hennes problem. På grund av penicillinkurerna var hennes tarmflora ur balans. Ja ni vet – tarmarna ansvarar för 80% av immunförsvaret! Hudproblemen i ansiktet påverkade hennes självkänsla. Hon kände sig ful och slutade gå ut på offentliga ställen.

Hon kommer på en zonterapibehandling. Jag ger henne diagnosen efter behandlingen: stor obalans på tunntarmen, tjocktarmen samt levern. Det är alltså inte fel på organen utan nu pratar vi om obalanser och blockeringar.

Förutom behandlingarna ändrar hon sin kost, tar bort hårdost och choklad bl.a. Hon börjar inta mjölksyrebakterier för att bygga upp tarmfloran, samt äta bättre mat. Resultatet kommer snabbt – tjocktarmen fungerar bättre, levern börjar avgifta kroppen bättre.

Redan efter några behandlingar blir hon så mycket bättre i hyn och näsan slutar rinna. Slutligen blev hon fin i hyn och kunde jobba kvar på samma ställe utan problem. Hon känner sig så mycket finare och gladare sedan hyn blev fin och hon började gå ut och roa sig igen. Det gjorde att hon, hittade en ny kärlek!! Inte dumt!

”Zonterapi – en av de äldsta naturmetoderna för självläkning”

Helhetsynen på människan är viktig Jag söker alltid efter orsaken till dina problem och går inte bara efter symtomen. Värk i leder kan bero på att man har problem med matsmältningen t ex förstoppning. Problem med ögonen kan bero på att levern är i obalans, osv. Därför är helhetssynen så viktig.

Många människor som kommer till mig har värk i kroppen, och de upplever ofta att den hjälp de har fått inte har gjort dem friska eller bättre. De känner sig ibland förtvivlade och misstrodda, eftersom varken prover eller röntgen visar några fel.

Men kroppen är intelligent och när man behandlar zoner (områden) på fötter, ansikte och öron finner man kroppens obalanser. Kroppen ”visar” vad som skall behandlas och vilka organ som behöver stärkas.

Terapin rensar ut gifter från kroppen, den är stärkande och när organen fungerar bättre, får du ett bättre immunsystem. Livskraften ökar, man får ny energi. Zonterapi används även i förebyggande syfte, man balanserar kroppen så att sjukdomar inte bryter ut.

Även det mentala och känslomässiga tillståndet påverkas. Människor känner sig oftast lugnare och gladare, får bättre sömn.

Naturligtvis behövs både alternativmedicinen och skolmedicinen, och vi bygger broar mellan oss, även om det tar lite tid…..”HUR FUNGERAR ZONTERAPI?”Allt i kroppen finns att hitta i dina fötter, organ, körtlar, nervsystemet, hela rörelseapparaten med leder och muskler. Fascinerande eller hur! Om en zon (område) på foten som motsvarar magen, ömmar vid tryck, visar det att personen har en obalans i magen. Kan visa sig som t ex magkatarr.

När jag trycker och masserar på denna magzon, ökar blodcirkulationen i magsäcken och blockeringen frigörs, kroppen startar en självläkande process.

Öppettider

Vardagar; tisdag, onsdag, torsdag kl. 09.00-18.00

Tidsbokning och frågor

Tel. 0730 319 568.

Mejl kerstin@zonterapi-praktiken.se

Adress

Smålandsvägen 14, södra Sävja Uppsala. Buss nr 5 stannar vid Smålandsvägens ändhållplats.

Därifrån är det några minuters promenad till praktiken.