Hem Zonterapi Behandlingar Klienter berättar Kurser Priser Om mig Kontakt

Klienter berättar

Hälsporren…

"Jag sitter hela dagarna framför datorn och ibland får jag ont i nacken och brukar gå till min kiropraktor. Denna gång fungerade det inte och jag besökte en naprapat några gånger – ingen effekt.

Tog sen tre behandlingar hos Kerstin och till min häpnad så blev jag förutom nackproblemen också av med hälsporrarna som hade plågat mig i fyra år.

Med hälarna hade jag resignerat och hade helt gått över till joya_skor  (fula men gav smärtfria promenader) efter rekommendation  av en sjukgymnast som gav stötvågsterapi – som inte heller fungerade.

Före sjukgymnasten hade jag försökt med allt under två år: läkare (kortisonsprutor), specialister på Akademiska sjukhuset, kiropraktor, naprapat och världens bästa Dr Ren som gav hela spektrat av akupunktur och kinesisk massage – inget fungerade.

Nu två årsenare – efter Kerstin och utan hälproblem är slutsatsen:  om du har hälsporre och ont i nacken och vill gå i snygga skor utan smärtor gå till Kerstins magiska fot- och ansiktzonterapi i Sävja!!

/ Fattig  men nöjd 20 par snygga skor senare"

I väntan på stelopereration av ryggen

”På 80 taletnär jag var ca 30 år upptäckte man en glidning i en ländryggkota, ca 4 mm på mig. Jag hade inte haft några större besvär i ryggen kanske för att musklerna hade fungerat. 2011-12 började mina fötter och vader att domna bort på natten. Trodde att det berodde på att jag låg stilla. Våren 2013 tillkom nervsmärta.


Vårdcentralen skickade en remisss till neurofysiologen där de undersökte nerverna från ryggen ner till fötterna. Jag fick återbesök 6 mån senare och då kunde de ge besked att det inte var något neurologiskt fel. Symtomen var samma som ALS vilket de nu kunde utesluta. Sedan fick jag en remiss till IR-röntgen av ryggen som visade att ländryggen var väldigt dåligt skick och glidningen av ländryggen var 1 cm. Nervtrådarna fick inte plats och då kom värk och domningar i ryggen.

Nervsmärtan var outhärdlig vilket gjorde att jag inte ens kunde ha ett täcke/eller lakan på fötterna. Inga skor heller. Hade värk på ovansidan av fötterna. På Akademiska planerade man att steloperera mina kotor vilket skulle ta bort värken.

När jag gick i pension våren 2014 kändes livet inte bra.

Väntetiden på operation var lång och smärtan blev värre. Då började jag tänka på alternativ. Googlade om Zonterapi och tyckte att Kerstin verkade duktig så jag beställde tid hos henne

Första gången kunde jag knappt gå från parkeringen till mottagningen. Efter 4 behandlingar mellan 7 maj-17 juni var jag så mycket bättre! I september kunde jag sluta med värktabletterna och salvan. 29 oktober var jag kallad till ortopeden för att diskutera operationen. Eftersom jag nu kunde ha skor, sova på natten och promenera långt utan smärta behövde jag inte operera ryggen!!

Jag talade om för kirurgen att zonterapi hjälpt mig. Trodde att en kirurg skulle säga att det var inbillning men han sade att jag skulle fortsätta med det, för de skär och skruvar inte i onödan.

Troligtvis har Kerstin hittat något kryphål för nervtrådarna :-)

Det ena har gett det andra tror jag. Allt eftersom nervvärken minskade kunde jag börja träna och även bygga upp ryggmusklerna Jag kommer inte att sluta med zonterapi, det är livsviktigt för mig. Jag tar en behandling varannan månad för att underhålla hälsan och cirkulationen i ryggen och benen.

För bara 1 år sedan trodde jag att mitt pensionärsliv skulle bestå av ett halvt liv. Nu är jag en glad pensionär med ett helt liv.

66 år och dansar igen ”

Min mage blev bättre

”Jag hade haft problem med magen och återkommande magkatarrer i flera år. Mitt immunförsvar var kört i botten och mitt humör var inte på topp. Jag testade olika ”kurer” och åt Losec var och varannan månad…

Det som har hjälpt mig nu är att jag började äta aktiv bakteriekultur och framförallt att jag började med zonterapi!

Direkt efter första behandlingen kände jag skillnad, det var som ett lugn spred sig i kroppen. Magbesvären blev bättre, även om jag får bakslag ibland så känns det överlag bra. Det är som att kroppen hamnar i balans och att det påverkar ens hela livssituation.

Jag kan varmt rekommendera att börja med zonterapi!

Anna, 37 år”

Huvudvärk och migrän

”Jag sökte mig till Kerstin för snart 1år sedan. Hade varit trött och orkeslös en period och problem med svullen mage på eftermiddagarna. Gick på 1 behandling/vecka under 3veckor, sedan ca 1 behandling/månad. Fick lite tips om kost förändring av Kerstin. Märkte ganska snart att jag blev piggare och orkade mera. Har under vintern haft ovanligt mycket ork. Svullnaden i magen blir mindre och är för det mesta betydligt bättre.

Huvudvärk och migrän hade besvärat mig några år också. Hade migrän ca 1 gång i månaden när jag började hos Kerstin. Hon kombinerade zonterapi med akupunkturnålar i örat. Under hösten 2014 var jag helt fri från migränanfall!

Får jag numera ont i huvudet så är det inte så smärtsamt som tidigare och migränanfallen är mer och mer sällsynta.

Gun 60 +”

Öppettider

Vardagar; tisdag, onsdag, torsdag kl. 09.00-18.00

Tidsbokning och frågor

Tel. 0730 319 568.

Mejl kerstin@zonterapi-praktiken.se

Adress

Smålandsvägen 14, södra Sävja Uppsala. Buss nr 5 stannar vid Smålandsvägens ändhållplats.

Därifrån är det några minuters promenad till praktiken.